Hittade mig stående med öppen kylskåpsdörr..

Det var länge sedan sist – men precis nu hittade jag mig stående med kylskåpsdörren öppen och funderade på vad jag skulle stoppa i munnen.

Det är mittemellan riktiga måltider och jag är inte hungrig – däremot lite sugen – bara lite – det går lätt att stå emot – men jag blir nyfiken på varför.

Igår åt jag rökt fläsk och sen kött, bea och lite rostade grönsaker. Idag har jag ätit rökt fläsk hittills.

Kan det vara så lite som något hekto rostade grönsaker som gör att suget dyker upp?

Det märke jag imorgon – för idag blir det inga rostade grönsaker – åter till broccolin 🙂

Appropå morgondagen – midsommarafton – sillen är inlagd och klar – sockerfri men forhoppningsvis god som vanligt.

 

5 kommentarer

 1. Hej Johan!
  Jag bläddrar lite bland dina blogginlägg! Tack för en bra föreläsning! Den berörde mig! Jag vet ju vad jag behöver göra men har inte orkat.

  Tänkte bara säga att jag ibland blandar ihop sug och törst. Jag har ingen bra indikator för törst (förutom huvudvärk, men då har det gått onödigt långt). Så när jag är på banan matmässigt och känner sug när jag inte ”borde” så försöker jag komma ihåg att dricka vatten. Ibland med lite salt.

 2. Hej Johan!
  Jag jobbar på detta! Hittar mig själv stående vid ett öppet kylskåp ganska ofta. Efter din inspirerande föreläsning i Säffle är jag på väg åt rätt håll. Semester gör det också lite enklare. Jag försöker hålla mig till att äta när jag är hungrig och sluta äta när jag inte är hungrig.

  När det gäller sug/hunger har jag kommit på att jag ofta blandar ihop det med törst. Jag dricker inte så mycket och har dålig känsla för när jag är törstig. Det verkar som att kroppens skickar luddiga signaler. Så när jag är på banan tar jag ett glas vatten för att verkligen känna efter vad suger var för något. Är jag hungrig efter några minuter igen så räckte inte vatten.

  1. Hej.

   Tack för tipsen – just vatten och eventuellt salt har jag provat och ibland är det ju precis så – det var saltet jag ville åt – eller vattnet.

   Just att lära om vad magen och huvudet säger kring hunger, sug och bara dumätande är svårt – jag har nu kommit en bit på vägen tror jag..

 3. Kan det inte vara så att det rökta sidfläsket har lite socker av något slag i sig?
  Tycker de flesta charkprodukter har druvsocker, maltodextrin och dylikt när man läser innehållsdeklarationen…

  Jag var inte till Säffle, men åååååå vad jag ville dit!
  Speciellt när det inte blev nån Ölands-vecka heller… Nåja, vad är väl en bal på slottet – mot att jobba!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.