Lagom mat på resande fot – mitt i sommaren

 

Nu har jag brutit mig ur den trygga vrån hemma där jag har koll exakt på min vikt och vad jag äter. Såhär mitt i sommaren så har vi tagit en tur ut med husvagnen – nu i helgen till LCHF-eventet i Säffle där jag igår höll ett föredrag. Det som blir intressant att se är hur jag fungerar i kombination med att inte vara hemma – även om vi har husvagn som är ”hemma” så blir det rätt annorlunda jämfört med att äta hemma.

Hittills har det funkat jättebra..

Grillat funkar alltid – och i år har jag lämnat det goda rödvinet hemma. Tyvärr minskar omdömet med vinet och jag vill inte riskera att trilla dit och råka överäta – ”det är ju bara LCHF-grill i Säffle en gång om året”.

Fördelen med att ha en husvagn är att jag har väldigt nära till kylskåp och frys – som är fylld med god mat – tråkigt nog så behöver jag ju inte äta mer än 2 gånger per dag. Frysfacket är fyllt med fryst broccoli (och hundmat) – i kylen finns Eriks goda såser och en några köttbitar som får tina sakta.

Igår kväll på LCHF-eventet var det gemensam grillning och då gjorde jag foliepaket med grönsaker – broccoli, blomkål, rödlök, rökt vildsvinsbacon, smör, mycket kryddor – som fick stå på grillen ett tag så att allt blev ljummet och lite tillagat. Med en rejäl klick bea till blev detta jättegott. Jo – jag åt ju även en grillad vildsvinskotlett till – med rejäl fettrand.

Inför nästa gång är det bra om jag kommer ihåg att fettranden smälter på grillen och då brinner det – ordentligt.

Mängden mat har blivit alldeles lagom – även på resande fot så här långt – nu ska det fortsätta – länge.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.