Fettfattigt på jobbet

Jag är inne i en period när det är väldigt mycket på jobbet – mycket uteluncher med kollegor och kunder – långa dagar och inte mycket tid till annat än att just jobba.

Idag var en såndär dag när det gått i ett på jobbet från 0730 – 2030. Lunchen blev god – lite kolhydrater men fettfattig – högrev med sallad, tapenade och smör. Efter ytterligare en del arbete bjöds det på middag – tacobuffé. Jag och bufféer är ju ingen bra kombo men jag åt två små tallrikar = Lagom. Jag har ju en fin historik av att totalt överäta vid bufféer – men idag gick det bra. Förutom att det inte fanns mer fett än en (god) cremefraiche-sås så var det bra mat.

En intressant iaktagelse idag var att när klockan gick på eftermiddagen och en efter en började tappa fokus behövde jag inte anstränga mig för att vara alert. När klockan blev halvsju innan middag så var det gott med mat men jag var inte energilös – en av fördelarna med LCHF.

Fettmängden idag har varit mindre än hälften av vad jag normalt äter så nu när jag varit hemma någon timme så fick det bli morötter dippade i Eriks chilibearnaise till nattamat – så nu blev jag nöjd.

Totalen på dagsintaget hamnar ganska rätt – även om dagen blev fettfattig och kvällen fettrik.

Nu ska jag turbosova några timmar för att vara på jobbet kl 0700 igen – om det inte blir norrsken för då vill jag ut med kameran.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.