Experiment dag 30 – slut på experimentet

2017-04-09:

Nu har jag kört med mitt experiment i 30 dagar – en månad – helt konsekvent – utan avsteg från det som jag förutsatte mig att äta vid starten. Förvånande nog så har jag under denna månad inte haft något ”sug” alls utan kunnat följa den matplan jag lagt.

Intressant är att jag med massor av mat – alla dagar över 3 000 kcal och de flesta över 4 000 kcal inte gått upp i vikt. Jag har stått exakt stilla – inom 1 kg under månaden – med samma start och slutvikt – 92 kg. Alla dessa kalorier har varit fördelade på max 80 g protein men oftast 55-65 g per dygn. Kolhydrater har jag ätit väldigt måttligt – max 30 g någon dag men de allra flesta dagar under 20 gram per dygn. Sen har jag ätit massor med fett – uppemot 400 gram per dygn men oftast 250-350 gram.

På min matsedel har stått kött/fisk/kyckling med ovanjordsgrönsaker som broccoli, blomkål, haricots verts och vaxbönor. Fettkällan har varit tudelad – smör och bea (Eriks såser – ej reklam – bara god köpesås utan skräp istoppat). Under den här månaden har jag ätit väldigt lite sötningsmedel och då endast steviolglykosider (ICA Sötströ), nästan inget ”extra” i form av godsaker eller choklad. Ingen alkohol alls blev det – jag dricker normalt rödvin några gånger per månad annars.

I nästa inlägg – som blir det sista inom experimentet – beskriver jag mina slutsatser utifrån detta experiment med en försöksperson våren 2017.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.