Det går upp och det går ner – Mejerifri Lagom

Nu har jag kört mejerifritt några dagar och redan första dagen försvann suget efter att äta mer än lagom – så tydligt har det aldrig varit tidigare när jag provat. Spännande.

Vikten ligger relativt stilla även om jag minskat 1.8 kg sedan igår 🙂 Tyvärr är det nog inte fett som försvunnit.

Det är otroligt skönt att känna att jag äter när jag är hungrig och sen är nöjd mellan måltiderna. 

När jag kan välja, dvs när jag inte glömmer matlådan, så äter jag nu mejerifritt med mycket fett – betydligt mer än 80 E% och en massa kalorier. Allt för att veta att jag inte är hungrig mellan måltiderna utan att det är dum-sug om det kommer. Nu gör det inte det!

Kaffeintaget ligger kvar på en hög nivå men jag har minskat lite från tidigare – nu har jag inte alltid en kopp i handen utan bara ibland. Utan att ha räknat så har jag nog minskat till 6-8 koppar från 10-15 koppar per dag. Sedan igår har jag dessutom i en skvätt kokosgrädde i kaffet då och då – gott! Får se om magen säger ifrån på kokosfettet – tidigare har det inte funkat alls med illamående som följd.

Som en bonus kollade jag fasteblodsocker idag – 5.2 mmol/lit. Helt okej för mig som i mitt tidigare högkolhydratliv var precis på gränsen till typ 2 diabetes.

Nu blir det frukost med en omelett på 3 ägg, kryddor och en massa beasås – en kombo  jag gillar som standardfrukost – fet och inte så mycket protein med nära noll kolhydrater.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.