Långstart

Det går trögt att hitta tillbaka till en lugn relation till maten – jag har svårt att bara äta lagom mycket. Det ligger ett sug i bakgrunden hela tiden trots att jag äter ”rätt” saker i hyffsat ”rätt” mängd. Dags för en fundering på vad orsaken kan vara – inte klandra mig själv för att det inte bara funkar. Bevisligen är jag nu annorlunda än våren 2016 när det bara funkade med Lagom LCHF.

Vad kan det vara som spökar:

 • Mejerier?
  Jag äter mejerier i form av ost, vispgrädde, crème fraiche o lite mjölk i kaffet ibland. Förutom smör då men det räknar jag inte. När jag hittade Lagom LCHF så åt jag nära nog mejerifritt – kan det vara lösningen kanske? En liten uppoffring för att säkerställa att det inte är mejerierna som ställer till det. 
 • Protein?
  När jag äter för mycket protein blir jag sugen dagarna efter – men det har jag inte gjort och ändå blir jag sugen och äter lite mer än jag borde.
 • Rödvin?
  Med några glas på helgen men inget i veckorna kan det kanske ställa till det men det borde väl inte sitta i hela veckan? 
 • Koffein?
  Nja, jag har varit hooked på koffein under många år utan att det stört min viktnedgång tidigare så jag kan nog anta att det inte är just detta gift som ställer till det.
 • Kaffe?
  Mycket kaffe blir det – ca 10 koppar om dagen vilket jag druckit under lång tid. Samma mängd som när jag hittade Lagom LCHF och det funkade fint. Kan det kanske vara så att magen säger ifrån att den vill ha mat ihop med kaffet för att den inte mår helt bra? Kanske dags att dra ner på kaffet och se om det blir bättre. 

Slutsats

 1. Jag minskar ner kaffedrickandet och om det behövs så kompletterar jag med koffeintabletter i övergångsperiod.
 2. Jag minimerar mejerierna till att endast bli smör.

Förhoppningsvis kan detta hjälpa till att få ledtrådar (eller lösning) till suget.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.