Experiment dag 14 – slutsats 1

2017-03-23:

Jag har nu provat mitt experiment i 14 dagar – resultatet är på vågen absolut ingenting – eller precis samma som när jag började – 92 kg med en variation på ca 5 hg upp och ner om vartannat. Jag har varje dag ätit mycket fler kalorier än jag gjort av med. Alla dagar över 3 000 kcal, flera dagar över 4 000 kcal. Ingen träning förutom att ta mig till kontoret med bil. Hela tiden kostmässigt utan avsteg – jag har ätit mer än 80 E% fett och samtidigt begränsad mängd kolhydrater (<25 g/dygn, oftast <20 g/dygn) och protein (<80 g/dygn).

Efter dessa dagar är jag redo för slutsats 1 i mitt experiment:

Kalorier och viktökning – Genom att äta LCHF med kaloriöverskott som ger mig höga blodketonvärden (>2 mmol/lit) går jag inte upp i vikt.

Men samtidigt så betyder detta också att:

Ketoner och viktnedgång – Att ha höga blodketonvärden (>2 mmol/lit) ger inte alltid viktnedgång.

och dessutom kan jag dra denna slutsats:

Kalorier och vikt – Jag kan påverka hur mycket kalorier jag “tål” beroende på vad jag äter

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.