Utemat i Amsterdam

Arbetsveckan som passerat har jag tillbringat utanför Amsterdam. Naturligtvis blir man lite fundersam på hur det ska gå med maten och jag ska beskriva hur det gick.

Första dagen (resdagen) åt jag lunch hemma (rökt fläsk) – sen flyget ner till Amsterdam och tåg till slutdestinationen. Väl där blir det mat på hotellets restaurang som visar sig vara ett riktigt bra ställe.

“Challenge us!” stod det på menyn – om du inte hittar det du söker så försöker vi fixa det – och dom menade det.

“I would lika beef, just beef, nothing but beef.”

“Yes Sir, perhaps some butter with that? Natural, garlic or herbs?”

När sen maten kom så var det kocken som kom ut med tallriken för att försäkra sig om att det verkligen blivit rätt 🙂 Det var det – gott!

Dag 2 började jag med hotellfrukost – kokta ägg och bacon i lagom mängd.

Vid lunch var mitt sällskap alldeles konstiga eftersom dom inte ätit på så länge. Jag hoppade över lunchen.

Middagen intogs på en Världsrestaurang – det fanns mat från alla världens hörn – Sushi, pizza, kött, fisk, kina, mongolian, osv… Det mesta lagades efter att man pekat på vad man ville ha. Efterrätterna var riktigt bra oxo sa mitt sällskap. Jag åt rå och rökt lax, rökt makrill, rått nötkött och en massa bubbelvatten.

Dag 3 – samma frukost igen.

Resa hemåt med ankomst hemma ca kl 17 och middag vid kl 19. Då var jag lagom hungrig.

Otroligt hur enkelt det kan vara – imorgon måndag åker jag till Lausanne i 5 dagar – får se hur maten går där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.