Minus 20 kg på 100 dagar!

Idag har jag minskat precis 20 kg sedan den 14 maj 2018 – dvs 97 dagar. I snitt har jag alltså gått ner 2 hg om dagen i nära 100 dagar.

Hur har jag lyckats med detta? Har jag ätit mindre hallonbåtar och sprungit mer?

Nej, såklart inte. Eftersom jag har problem med att äta bara lagom mycket LCHF så funderade jag ordentligt i våras på hur jag ska kunna äta utan att behöva ha kadaverdisciplin på vad jag äter för att inte äta för mycket. Efter några dagars funderande så tog jag fram Sten Sture Skaldemans tidiga bok ”Ät dig ner i vikt” och till min förvåning fanns där alla svar jag sökte. En bok jag läst många gånger tidigare men nu var det många år sedan sist – jag hade ju glömt alla klokskaper som finns i denna fantastiska bok.

Fakir kallar Sten Sture det när inget annat funkar – då äter man ”fakirbiffar” med lagom mängd smör för att bli mätt. Fakirbiffar är blandfärsbiffar med kryddor och smör är smör. Drycken till maten är vatten. För att inte tröttna helt lade jag på eget bevåg till några animaliska proteinkällor till och dessutom ägg. Så det jag har ätit de senaste 100 dagarna består av:

  • Kött från gris, ko, älg, lax & skaldjur,
  • Smör med och utan kryddor som persilja, vitlök och dragon, och
  • Ägg

Min favoritmat denna tid har varit riktigt rökt bacon som jag äter kallt direkt ur kylen – mums!

Totalt sett har jag ätit ca 1 200 – 1 500 kcal bestående av enbart animalier (enligt ovan) – varit nöjd mest hela tiden – ätit två måltider per dygn. Inledningsvis brunch (1030) och middag (1700), och nu på slutet mer frukost (0700) och middag (1700).

Så himla coolt att det bara funkar igen!!!

Mer info kommer om vad och hur jag burit mig åt.

Tillägg: Jag har hela tiden druckit kaffe – cirka 1 liter per dygn. Någon sorts grönsak måste man äta har jag hört 🙂

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.