Fasta över flera dygn

Upplägget:

Flera i min bekantskapskrets har provat att fast under flera dygn för att "resetta" kroppen - tillskott av buljong och salt plus vatten/the/kaffe är det som ska inmundigas.

Mitt mål är en fasta på 5 dygn. Eftersom det är min första fasta på över 24 timmar så sätter jag ett delmål vid 24 timmar, 48 timmar, 72 timmar, och 96 timmar.

Jag kommer inte äta någon fast föda, eller dricka något med energi. Det jag kommer att dricka är vatten (kolsyrat och stilla), citronjuice, kaffe/the, buljong (fettfri) och saltshot.

Anledningen till att jag vill prova en lång fasta nu är enbart för att uppleva hur det känns under en lång fasta. Om det blir viktnedgång på köpet så är det väl en bonus men inte syftet.

Resultatet:

Efter avslutad fast på 70 timmar konstaterar jag att det är lätt för mig att fasta - inget särskilt sug efter mat och orken fanns där fram till ca 65 timmar in i fastan. Min vikt sjänk med drygt 2 kg men större delen kommer säkert tillbaka nu när jag börjar äta. Känner inte av några andra positiva resultat såhär strax efter att jag börjat äta igen.

Fasta – dag 3 – ofokuserad

I morse vaknade jag med en lätt huvudvärk, lite tröttare än vanligt på morgonen – sovit dåligt. Gick till jobbet ...
Läs Mer

Avslutad fasta och hur känns det nu?

Nu har det gått 10 dagar sedan jag slutade min 70-timmars fasta och livet har gått tillbaka till vanlig matlunk ...
Läs Mer