Nu närmar det sig Mellomys!

Nu är det dags snart dags – Mellomys igen… 🙂

På nyåret 2017 så har jag varit mer ”laid-back” kring vikt och mat för att se hur jag klarar av det – och det gör jag inte – eller jo, lite grann. Jag har avhållit mig från överätningar – men däremot blir det lite för mycket hela tiden istället. Rätt sorts mat men för mycket ost och andra godsaker, och för mycket av allt. För mig är det LCHF med mer än 70 E% fett – oftast upp över 80 E%. Men när jag äter för mycket så kryper vikten uppåt och det vill jag inte. Jag väger nu mer än 10 kg över där jag vill vara – och jag har ju svaret på hur jag ska äta för att komma dit – Lagom LCHF.

Sedan några dagar väger jag allt jag äter igen – efter att ha kommit ifrån det ett tag. För mig funkar det inte alls att bara äta tills jag blir mätt eller nöjd – då blir det alldeles för mycket. precis som Jason Fung är inne på i mitt tidigare inlägg. Eftersom vi överviktiga har svårt med att bli nöjda ens på LCHF så överäter vi – det blir för många kalorier från maten och då behöver kroppen inte använda sina reserver – och det är dom jag vill minska.

Så, nu börjar jag väga igen för att räkna vad jag äter – inte väga och räkna och sen äta – så borde jag komma till en lagom mängd mat. Idag har det blivit en standardomelett på två ägg och fett + kimchi (syrad kål). Nu på eftermiddagen fattades det något i magen så då tog jag tre ägg med majonnäs och nu är jag nöjd. Middag ikväll vid 8-tiden när resten av familjen kommer hem – Entrecote med broccoli och bea – och kanske ett glas rött som Mellomys.

För visst tittar ni på Melodifestivalen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.