Lagom frånvaro

Nu har det helt plötsligt gått flera månader sedan jag skrev något här senast så det är verkligen hög tid att fortsätta. Förklaringen till avsaknaden av inlägg är att dygnet bara har 24 timmar och jag har valt bort vissa aktiviteter för att hinna sova. Nu när sommaren med semester närmar sig så kommer det finnas mer tid – hoppas jag 🙂

Nu har det passerat 13 månader sedan jag började äta min Carnivore på kött, smör, ägg, kryddor och kaffe. Nu på slutet har jag även några gånger ätit olivolja, potatismjöl (i korv) och lite lök. Min vikt står still på 81 kg sedan nyår och jag behöver inte kämpa för att den ska ligga där. 

Jag bara äter tills jag är nöjd utan att räkna och kämpa.

Just nu är detta lagom för mig – vissa dagar äter jag ett mål mat, andra dagar kan jag äta hela dagen. Allt mellan 200 g och dryga kilot kött brukar det bli. Jag behöver mer mat numera och jag antar att det beror på att jag inte har så mycket kvar att ta av på kroppen utan all energi behöver tas från kosten.

Jag är rädd för att lägga till ny mat – vem vet vad som händer?

Förra gången jag ”tappade” lagom så började det med en kopp kaffe med grädde på Liseberg – det var att jag unnade mig grädde som var starten på en 20 kilos viktuppgång. Jag åt LCHF hela tiden som jag gjort sedan 2010 – men för mycket och vikten gick uppåt utan att jag kunde hindra det. Jag kunde inte välja att äta annorlunda i den situationen.

Nu i sommar planerar jag däremot att försiktigt lägga till lite grönsaker, kanske ett glas vin, och om det gått bra så långt även en ostbit till vinet – men det blir senare – om jag vågar.

Bilden är på mig när jag körde ett föredrag på Stockholmsmässan för 1 500 personer från 45 länder i maj – känns skönt att igen vara bekväm på en scen i hur jag ser ut, hur stor min kropp är – det gör mig till en bättre föreläsare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *