1 000 dagar Carnivore!

Nu i dagarna har jag ätit carnivore i 1 000 dagar. I snart 3 år har jag levt på kött, smör, ägg, kryddor och kaffe – många måltider har bestått av köttfärsbiffar stekta i smör.

Sten Sture Skaldeman skrev redan för drygt 10 år sedan att ”Bantarbiffar fixar viktnedgång om inget annat hjälper” (fritt citat). Han hade och har fortfarande helt rätt. Skaldemans bantarbiffar består ju av köttfärs stekta i smör och innehåller mycket av det en människa behöver. Jag äter ägg då och då och inte enbart nötkött utan även andra sorters kött (kyckling, fläsk, vilt, fisk, skaldjur, …).

Nu när jag äter carnivore så är min vikt fantastiskt stabil. Jag tål mer mat utan viktuppgång och det är enkelt att äta lagom mycket vid varje måltid. Det som inte funkar däremot är fasta eller långa tider mellan måltiderna – då vill jag äta mycket mer än jag behöver ett tag efteråt innan det blir stabilt igen.

Senaste året har min vikt legat på 79-81 kg och oftast strax under 80 kg, min garderob innehåller bara kläder som passar, eller är aningens för stora 🙂

Men det händer så mycket mer än bara viktnormalisering när jag äter en ren Carnivore istället för LCHF – hälsa, välmående och ork – dagarna är för korta för allt jag har lust att göra numera. Nyligen fyllda 46 år är jag piggare än jag kommer ihåg att jag varit någon gång tidigare. 

Har du provat att gå hela vägen till en köttbaserad diet – skippa alla vegetabilier – och se vad som händer?

Rekommenderas!

 

2 kommentarer

    1. Jag har funderat på det men har landat i att jag låter bli då jag haft njursten tidigare. Har läst att det finns en ökad risk för återfall om man överdoserar askorbinsyra.

      Hittills har jag inga symptom på C-vitaminbrist men det kanske kommer senare – då får jag fylla på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *