Kalorierna spelar visst roll – även om jag äter LCHF

Under några år har jag funderat mycket på om och hur antalet kalorier spelar någon roll – egentligen – för min vikt. Att det spelar roll vad för mat jag stoppar i mig – det har varit klart sedan länge. Nu har jag även tryggt landat i att det finns en stark korrelation mellan hur mycket jag äter (hur många kalorier) och hur mycket jag väger. Alltså, om jag äter LCHF med 85 E% fett i mängd om 1000 kcal, 1500 kcal eller 2000 kcal per dygn så ökar min vikt ju mer energi jag stoppar i mig. Men, precis som att LCHF löser många problem så löser LCHF inte alla problem. Jag är mycket känslig för ett höjt ”glukospåslag” oavsett anledning. Eftersom jag äter väldigt lite kolhydrater kommer det sällan någon större mängd glukos därifrån MEN när jag äter (för) mycket protein som ger detta mig ett glukospåslag – precis som om jag ätit för mycket kolhydrater – vilket i sin tur ger viktuppgång (eller utebliven viktnedgång).

Eftersom detta är kontroversiellt inom LCHF-världen – att kalorerna spelar roll (eller inte) – så kommer jag att fortsätta skriva om hur min bild av det hela är. Tillsammans kan vi kanske reda ut både ett och annat genom att jämföra våra erfarenheter. Än så länge har jag bara en individ att jämföra med 🙂

Jag såg just att nästa nummer av LCHF-magsinet är på väg ut till våra brevlådor. Enligt deras hemsida så kommer även jag att vara med i en del av tidningen – som kaloriräknare – så kul. Sedan eventet i Säffle i juni har Lagom LCHF dykt upp både här och där i media och på olika webbplatser och bloggar – jättekul – mer lagom åt folket 🙂

Här är länken till blänkaren om kommande nummer av LCHF-magasinet:

http://www.munsomedia.se/lchf-magasinet-nr-32016-hostnumret/

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *