Fråga: Kan du ge exempel på vad du äter en “vanlig” dag med Lagom LCHF?

Fråga:
Hej!
Jag skulle gärna äta 1200 kcal/dag på LCHF då jag vet att jag går ner på det underskottet. Men jag har ingen aning om hur jag ska äta för att få ihop det, har bara ätit så på “lågkalorikost” förut.
Skulle du kunna ge mig några dagsmenyer som landar på 1200 bara så jag kommer in i rätt “tänk”? Vore väldigt uppskattat! 

Svar:

Hej.
Tack för din fråga – såklart ska det finnas exempel på vad jag äter en “vanlig” dag. Notera att detta är helt mejerifritt (förutom smör) – jag vet inte om det spelar roll men för mig underlättar det då mejerier riskerar att ge mig sug och överätning.
En bra normaldag äter jag ca 1200 kcal fördelat på två måltider och för att vara mätt och nöjd på detta är det för mig viktigt att hålla fetthalten tillräckligt hög – mer än 80 E%. För att det inte ska bli alldeles för tråkigt och enformigt så varierar jag kött/fisk/skaldjur/kyckling, kryddor & grönsaker – för att få variation.
Här kommer några exempelmåltider på hur jag äter – två mål om dagen alltså – och hamnar då i något liknande 16:8 fasta.
Exempelmåltid 1 – oftast brunch:
Omelett på två ägg stekt i ca 15 smör, 200-300 g kokt broccoli och ca 40 g Eriks beasås.
Energi: 670 kcal, Protein: 26 g (16 E%), Kolhydrater: 6 g (4 E%), Fett: 59 g (80 E%)
Exempelmåltid 2 – oftast kvällsmål:
Knappt 100 g kött/fisk/kyckling, sallad/broccoli och ca 50 beasås/majo/kryddsmör.
Energi: 588 kcal, Protein: 32 g (23 E%), Kolhydrater: 6 g (5 E%), Fett: 47 g (72 E%)
Exempelmåltid 3 – snabbmat på resande fot:
Rökt fläsk, 150 g
Energi: 660 kcal, Protein: 29 g (18 E%), Kolhydrater: 0 g (0 E%), Fett: 61 g (82 E%)
Om jag t ex äter en måltid #1 och en #2 ovan så blir mitt totala intag den dagen:
Energi: 1253 kcal, Protein: 58 g (20 E%), Kolhydrater: 13 g (4 E%), Fett: 107 g (76 E%)
Lite lågt på fettet alltså mot vad jag egentligen vill (över 80 E%) men små justeringar i hur mycket smör jag steker i, köttbitens storlek, om jag kanske lämnar nåt på tallriken avgör vad det slutligen blir – exakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.