Experiment dag 6 – ”I’m on fire”

2017-03-15:

Nu händer det igen,

I’m on fire (klicka gärna på länken)

Varm – het – energisk – antar att jag börjar bli riktigt fettdriven nu igen*. Sen att jag knappt sover efter kl 5 på mornarna känner jag igen från tidigare då jag inte längre behöver lika mycket sömn.

Otroligt att jag ätit LCHF så länge och nästan utan att veta om det bara accepterar att jag inte längre är i ketos – alltså fettdriven. Nu händer det igen alltså – det som behövdes var att jag samtidigt tog bort en massa livsmedel (alkohol, mejerier, choklad, osv..) och endast ätit ren riktig mat – och sen en väldig massa fett samtidigt.

Totalt äter jag nu mer än 3 000 kcal per dygn – varav mindre än 20 g kolhydrater, ca 60-100 g animaliskt protein, och drygt 300 g fett. Mina måltider består av kött, ägg, smör, bea, lite getost (för det fanns kvar i kylen – slut nu), broccoli, haricots verts, vaxbönor och lite rödlök för smaken. Just idag har jag ätit två gånger – drygt 3 500 kcal med 83 E% fett – skaldeman ratio 2.0 – och är mätt och go såhär på kvällen.

Vikten ligger löjligt stabilt på 92 kg sedan experimentet startade – jag förväntar mig inte att den går ner men bevisligen har jag nu ökat min ”förbränning” eftersom jag äter avsevärt mycket mer än de 1200 kcal jag normalt äter på Lagom LCHF.

En slutsats jag kan dra nu är alltså att jag själv kan påverka hur mycket som är lagom mycket kalorier för att jag ska hamna i kaloribalans – fast det visste jag ju egentligen.

Återstår att nu se om jag kan gå ner i vikt genom att fortsätta äta såhär mycket eller om jag fortsätter stå still i vikt. Med det jag äter nu är jag i alla fall viktstabil.

Nu väntar en resa i tjänsten i två dagar – till ett konferensställe som tidigare haft riktigt bra LCHF-mat så jag räknar ed att det kommer att funka fin-fint med maten. Fast för att helgardera tar jag med mig ett paket smör, några kokta ägg och en majonnästub.

Experimentet fortsätter.

* Blodketonerna är 1.8 mmol/lit så visst är jag fettdriven.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *