En lunchbuffé som blev lagom

Idag så blev det en alldeles lagom lunchbuffé till lunch. Jag har tillbringat dagen på ett hotell i stan där vi med jobbet haft heldagsmöte. Kungen bjöd på lunch och jag lyckades äta alldeles lagom trots att det var väldigt god mat. Efter en kort diskussion med kockarna så gjorde dom en sväng låååångt ut i köket och kom tillbaka med en klick smör som jag bett om eftersom det bara fanns margarin ute på buffén. Det var dåligt med fett i övrigt oxo – low-carb var annars inget problem.

När han kom tillbaka med smörklicken log jag lite för mig själv – det var ca 10 g. Jag använde då mitt vänligaste tonfall och bad lite fint om en rejäl klick, ca ett hekto. han tittade på mig och gick sen mot bakänden av köket igen för att hämta riktigt smör – när han kommit halvvägs så vända han och småsprang tillbaka.

”Bäst att jag tar med en större skål” sa han leende och bytte ut äggkoppen mot en liten djuptallrik.

Strax därefter hade jag min goda sotade lax med grönsaker och en riktigt rejäl klick riktigt smör.

Mitt problem har ju varit att bara äta lagom på buffén – men det gick bra idag – endast en fet portion.

Till kvällen var det bordsservering och jag hade beställt LCHF vilket skulle serveras. Innan maten kom dom förbi och meddelade att jag till torskryggen skulle få en ceasarsallad utan krutonger. En något lustig kombination tyckte jag men okej jag ger dom en chans tänkte jag. När maten kom in så var det en bit riktigt fin torksrygg och en liten skål romansallad med mikroskopiska mängder ceasardressing. Lätt fnissig frågade jag då servisen om dom glömt fettet – vilket dom inte hade – men ett snabbt erbjudande om en skål aioli räddade kvällen – trodde jag.

När skålen med aioli kom var det igen äggkoppen – fast denna gång med aioli istället för smör. Eftersom jag var ganska hungrig bad jag om två skålar till med aioli. Jättegott och mättande måltid.

Till efterrätt fick jag en specialare – anpassad för mig som beställt LCHF. Jag fick en stor tallrik med – banan, söt mörk choklad och en massa hackade cashewnötter toppat med två klickar vispgrädde. Nu blev jag riktigt fnissig då dom försökt LCHF men ändå missat så grovt. Jag lämnade hela efterrätten och skickade bud till köket – ”LCHF fail”.

Efter en heldag med utemat så är jag i alla fall nöjd med att ha ätit lagom mycket ren och fet mat – känner mig mätt och belåten nu på kvällen – Lagom LCHF deluxe.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.