Lagom omstart – dag 1

Idag måndag den 11 september återgår jag till att äta mer som jag vet att jag borde. I mitt fall betyder detta färre kalorier och högre fettandel än senaste året. Jag har sedan sommaren 2016 ätit bra mat men för mycket och kilona har smugit sig på igen. Jag vill nu plocka av denna 43-åria kropp ca 15 kg men jag har ingen brådska. Denna gång får det ta den tid det tar – hållbar lagom LCHF skulle jag kunna säga men fräcka ord är inte så viktigt.

Idag har jag ätit en bit Västerbottenpaj med recept från Tjockkocken till lunch. Jag gjorde den lite fetare och skippade sesamfröerna i pajskalet.
Till middag blev det en pizzaomelett på 2 ägg, lite grädde, oregano stekt i mycket smör. Några bitar mozzarella uppepå och sen toppat med beasås. Fett mättande.

På frihand bedömer jag att dagens mat innehåller ca 100 g protein, 200 g fett och mindre än 10 g kolhydrater – dvs ca 2200 kcal och drygt 80 E% fett. Lite för mycket protein totalt, men det minskar jag till i morgon till förmån för mer fett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *