Att äta Lagom LCHF när jag inte äter hemma – går det?

Nu några dagar så har det blivit ett gäng uteluncher med jobbet. God mat – LCHF om än lite fettfattigt ibland – god mat – men Lagom LCHF? Hur vet jag att det är rätt mängd? En lagom mängd som ger mig den där lagoma känslan – när maten bara funkar?

Senaste veckan har jag kommit till insikt om att jag ätit för mycket under en lång period – även om jag inte helt spårat ur och ätit massor. Jag har inte skrivit ner allt jag ätit – jag har inte vägt mig varje morgon – och jag har inte begränsat mig till min normala kost. Men, nu sedan en vecka tillbaka så äter jag Lagom LCHF alla mål jag äter hemma – men det har som sagt blivit en del uteluncher – med salladsBUFFÉ. Där det finns buffé så finns möjligheten att överäta – ”det är ju bara sallad – lite till kan jag ta” och ”dressing är ju mest fett så det kan jag ta mycket av” utan att jag egentligen vet vad som är i den. Så, själv-insikts-dags igen – jag äter inte riktigt Lagom LCHF alla mål på dagen – och då funkar det bara inte med maten. Jag blir sugen mellan målen, jag vill ha en chokladbit efter maten, kommer på mig själv stående med kylskåpsdörren öppen.

Nu när jag kommit till insikt och är ärlig med mig själv så är det lättare att komma rätt. Jag äter fortfarande en del uteluncher – där det bli olagom LCHF – därför kommer ett sug – inte för att jag är en svag människa. Vi ska vara snälla mot oss själva. När jag äter Lagom LCHF alla mål kommer detta sug att försvinna – men om suget blir för stort kommer jag att trilla dit med kraftig överätning igen och det vill jag inte.

Så, det jag behöver bestämma är om jag klarar av att äta olagom vissa mål på dagen och ändå låta bli att överäta? Jag har inte svaret – men åtminstone en utelunch till blir det. Sen får jag fundera över helgen på hur jag egentligen vill ha det. Det enkla svaret är att hälsan går först – men samtidigt är det väldigt stimulerande att göra bra resultat på jobbet – vilket inkluderar att vara social på gemensamma uteluncher.

Sammanfattningsvis – hur man än vänder sig har man ändan bak – mat är gott – och, snart är det helg igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *