Kampen fortsätter och det knorrar i magen

Dygents timmar räcker inte till allt jag vill göra – men motsatsen är väl värre.

Hursomhelst, jag har varit nära att trilla tillbaka i överätning ett antal gånger senaste veckorna – det har varit en period med kamp mot suget igen – en kamp för att äta Lagom LCHF. Jag har ju inga problem att hålla mig till LCHF – men mångderna är svåra. Nu har jag blivit utsatt för och utsatt mig frivilligt för ett gäng kända triggers för min överätning – kaffe med grädde, morötter, choklad, vin, osv…

Jag har haft ett kraftigt sug de sista veckorna – speciellt sent på kvällarna – efter middagen. Jag åt rätt – men lite för mycket – men suget kom ändå smygande och till slut var det jättekraftigt.

Men nu vet jag orsaken – ”magkatarr” – pga mycket kaffe i huvudsak. Jag har haft problem med bryggkaffe genom åren men senaste två åren har det funkat med pulverkaffe. Men sedan 20/10 2016 har jag slutat med kaffe – för min mages skull. Från ca 10 koppar om dagen till noll är besvärligt men en ask koffeintabeltter underlättar övergången. När det lugnar sig tänker jag endast dricka kaffe för att det är gott kaffe.

Suget jag känt på slutet har INTE varit det vanliga suget utan något annat – det vet jag nu – det var min mage som sa ifrån – att ha fullt med mysig mjuk mat att ta hand om istället för en massa kaffe och magsyra var det den talade om – därför ville jag äta mer – hela tiden.

Jag hoppas att detta fixar sig nu när jag slutat med kaffe – igen.

Fortsättning följer.

Bild från apoteket.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *