”Nu väger jag 50 kg mindre än jag gjorde som mest. Skönt.” 2010-11-05

Repost från min privata Facebook-vägg:

Just idag för 6 år sedan hade det hänt en hel del på vågen – sedan dess har jag gått ner lite grann – upp lite mer – och sen gått ner en hel del igen.

Matchvikten idag gör att jag kan säga samma sak som för 6 år sedan – och det är fortfarande skönt att slippa 50 kg extra.

LCHF är nyckeln till min viktnedgång och att jag lyckats hålla mig på en någorlunda bekväm vikt.

Ni som känner mig sedan länge vet kanske inte om att jag även är en aktiv LCHF-förespråkare där jag håller föredrag och försöker hjälpa andra till ett friskt liv – i mitt fall har jag fått så mycket mer än en viktnedgång – bättre hälsa, mer ork, lust att göra saker, mindre sömn, bättre självkänsla…

Jag får ofta komplimanger för att jag varit/är så ”duktig” som gått ner så mycket i vikt – men det stämmer inte att jag varit extra ”duktig” som till slut lyckats gå ner och hålla vikten – det handlar inte om vilja eller karaktär – det är enklare än så och samtidigt så mycket mer än så. Jag har inte varit ”duktigare” än tidigare då jag försökte gå ner i vikt genom att tvinga mig att äta mindre och springa mer.

Sedan jag hittade LCHF så blev allting mycket enklare – det är ingen kamp att gå ner i vikt – det bara funkar. Jag kan äta normala portioner – men behöver välja noggrant vad jag äter – annars vill jag äta alldeles för mycket – igen. När jag äter ”fel” saker äter jag alldeles för mycket och går därför snabbt upp i vikt – till som mest ca 140 kg för ett antal år sedan.

För er som orkat läsa ända hit till slutet och fortfarande är intresserade av hur jag äter och resonerar kring kost och sånt så har jag sedan i somras bloggat om mina insikter kring att äta Lagom LCHF för en stabil vikt(nedgång) – www.lagomlchf.se  och på Facebook  @lagomlchf .

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *