”En liten chokladbit gör väl inget?”

Idag har vi varit på familjeutflykt till Tåkern som är en grund sjö med en massa fåglar här i krokarna. Länsstyrelsen har gjort ett superjobb med hela anläggningen – lätt att komma nära – men inte för nära – fåglarna. Vid parkeringen finns gott om grillar och ved för hungriga. Vi grillade hamburgare som åts med rikligt med majonnäs o grönsaker – gott och mättande – i sällskap med bofinken Knut (se bild).

Till kaffet blev det för ovanlighetens skull en chokladbit – det fanns ekologisk 85 % i Naturrum. Efter 30 g sådan choklad och 30 minuter senare känner jag hur jag plötsligt blir alldeles varm i kroppen och pulsen går upp. Jag har en ny klocka som även mäter puls så jag såg att jag hade 96 i puls – helt stillastående i vila och svettades dessutom. Någon kvart senare var min puls nere i 75 vilket kändes helt normalt i sammanhanget. Min vilopuls ligger på drygt 60.

Undrar om jag är sååå känslig mot socker nu för tiden – eller om det var chokladen? Nåja, ytterligare något att experimentera med – at äta choklad på beställning kan jag stå ut med 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *