VARNING: Julskinka med mer socker än salt

Jag var idag på ICA Maxi och köpte några skivor julskinka i charken – valde den enda dom nu hade i mellandagarna – en med glutenfri panering från ”Brödernas”. När jag packade upp skinkan hemma och kände på den så var det något i känslan mot köttet som inte stämde – skinkan var ”klenig” – ni från Bohuslän förstår – för övriga – en blandning av kladdig och blöt. Jag trodde den var dålig men provade en bit i munnen och kände direkt att den smakade SÖTT. Bad därefter min fru som har den bästa smaklökarna i familjen att bekräfta och nog smakade den sött. 

Efter lite surfning så hittade jag att skinkan innehåller nära 6% kolhydrater (4% socker) – dvs mycket mer än salt (1.9%) – inte konstigt att den smakade sött.

Imorgon åker den tillbaka till ICA och så ska jag försöka hitta en osötad julskinka.

 

Här är innehållsförteckningen enligt ”Bröderna” själva som lagar ”riktig mat på brödernas vis” – jag håller inte med. 

http://www.brodernanilsson.se/julochhelg/lilla-julskinkan/