Back to basics

Nu har jag haft en fantastiskt fin helg på Öland – solsken till 95% och 99% uppehåll – bara en regnskur när jag låg på mage i gräset och fotograferade orkidéer 🙂 Jag har använt helgen till att fundera på hur jag ska slippa kämpa med maten – slippa kämpa med att äta lagom – slippa kämpa med att äta Lagom LCHF?

Hur ska jag äta för att hitta ett bättre förhållningssätt till mat?

Back to basics blir det – jag går tillbaka som jag åt inledningsvis i min resa under 2010 – jag läser om och följer Sten Sture Skaldemans råd i de två böckerna på bilderna. Jag kommer från och med idag att äta en väldigt ren form av LCHF – ren proteinkälla, smör och kryddor. Skaldeman kallar detta för ”fakir” men det låter lite illa för det är egentligen ingen uppoffring att ”bara” äta gott  välkryddat kött med smör. Målet är minst 80 E% fett och nära noll med kolhydrater.

Idag åt jag 2 hg rökt fläsk till lunch och sen 2 små kotletter med smör till lunch. Totalt blev detta ca 1 500 kcal från 90 g protein, 125 g fett och <1 g kh. Just nu mätt och go’ i magen och planerar inte att äta något mer idag.

Nu kör vi! 🙂