Kött & smör – veckan

God morgon alla lagom intresserade 🙂

Nu har jag ätit fakir/zero-carb/carnivore-isch sedan i måndags (idag lördag) och har tappat drygt 3 kg dessa dagar. Jag har ätit två mål om dagen – lunchen har oftast blivit (endast) rökt fläsk och till middag har jag ätit olika sorters kött (kotlett, kyckling, ribs) med en rejäl klick smör.  

Att mäta är att veta så jag mäter och väger både mig själv och min mat i detta skede.

I medel har jag ätit 1250 kcal/dygn med 80 g protein, 5 g kolhydrater (varav 4 g från kaffe) och 100 g fett. Normalt sett äter jag en mycket högre andel fett och mindre protein – och några kolhydrater till. Att gå tillbaka till grunderna och äta på detta sätt har gett mig ett lugn kring maten jag inte känt på länge.

Noterat att jag inte väljer att äta en viss mängd utan känner efter och äter mig nöjd – sen räknar jag vad det blev.

Viktnedgång i all ära – men mitt mående har oxo förändrats. Tisdagen (dag 2) tillbringade jag med en helvetisk huvudvärk – botade med en helgardering av saltshot, stretching (nacke/rygg) och värktabletter – det funkade 🙂 Men sen – sen kom den – energin från måååånga duracellkaniner – jag är i ordentlig ketos igen! Sover mindre än 7 timmar per natt och vaknar pigg. Igår, fredag, efter en hel veckas arbete kom jag hem – klippte gräset, fixade middag, lagade gräsklippare, lagade robotdammsugare & provade fotoprylar – ovanligt med så mycket ork en fredags kväll. Idag, lördag var jag igång 0630 utan klocka. Jag hade nästan glömt hur skönt det är med så mycket energi.

MEN det finns en stor baksida med att äta så här…

Att äta kött & smör är tråkigt – det blir liten variation – i både smak och konsistens. Dags att ta en fundering på vilka recept jag ska använda framöver – det är ju grillväder och kryddskåpet är välfyllt – frysen med älgkött, lite fläsk och lamm finns det oxo. Lite fantasi på detta så blir det bra!!

På återhörande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *