Normalviktig – eller lagom viktig?

Nu när jag nästan har gått ner de 20 kg jag gick upp under ett par år efter att inledningsvis ha gått ner 57 kg börjar jag fundera på vad som är normalvikt?

Vad är normalvikt – min normalvikt – vad är min lagom viktiga nivå?

Just nu väger jag 84 kg till mina 178 cm. Det blir BMI 26.5 vilket då är överviktig enligt WHOs BMI skala. Känner jag mig överviktig? Nja, lite grann kanske men inte särskilt. Jag vill nog gå ner lite till – mest för att jag har kläder som då passar bättre. Men grundfrågan är – är jag överviktig? När blir jag normalviktig? Enligt BMI-skalan är det vid vikten 79.2 kg jag är normalviktig – men det kommer jag ju inte att automatiskt känna.

Finns det andra mått på lagom vikt? Jag köper numera skjortor och tshirts i storlek Medium, byxor i storlek C50 och jackort i storlek C48 – är detta ett mått på normal storlek? Lagom storlek? Jag vet inte men det är iaf väldigt mycket enklare att hitta kläder som passar nu än när jag väger över 100 kg. Vilken klädstorlek är normal? Lagom?

Vem bestämmer vad som är normal vikt? Normal storlek? Lagom vikt och storlek?

Vi har nog tillsammans bestämt att den som är smalast vinner – den som inte har något fluff alls vinner. Vi män ska vara stålhårda med ännu hårdare muskler och Gilette-släta kinder. Eller?

För övrigt tycker jag att ljusblå är en fin färg och att sommaren ska komma ordentligt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *