Utemat i Visby – Lagom LCHF – eller?

Efterskrivet inlägg – alltså skrivet efter resan och vid hemkomst – daterat när det hände.

Efter några dagar på östra Gotland så är det nu dags att ta sig an Visby veckan innan medeltiden tar över. Vi startade med lite tornerspel och sen var vi hungriga – kan man hitta mat utan att ha bokat bord i centrala Visby mitt i sommaren om man är ett sällskap på 7 personer (3 barn) och tre hundar..?

Det gick långt över förväntan – Packhuskällaren fixade allt. Glutenfritt till ett av barnen och LCHF till alla oss vuxna. Inte sponsrat men väl värt ett uppmärksammande – https://www.facebook.com/packhuskallaren/

Eftersom vi var på Gotland så skulle vi naturligtvis äta lite lammkött till huvudrätt och det fick bli rökta räkor till förrätt. Jag som är från norra Bohuslän från början vet hur en räka ska smaka och jag var väl lite skeptisk till att äta räkor långt inne i Östersjön – men oj vad gott det var. Och supergod Aioli till – i mängder.

 

Huvudrätten blev en lammytterfilé med kalasgod bea-sås och grillade grönsaker. Majsen var enda missen annars tog köket väl hand om oss som ville äta LCHF.

 

På Packhuskällaren är ingenting omöjligt – vår servitör (ägaren?) vände på vår fråga ”går det att ändra lite här..” till ”Berätta vad ni vill ha så fixar vi det..” Det kallar jag service – kommunikationen med köket fungerade och vi blev supernöjda. Jättegod mat och inga problem trots att vi ändrade på alla maträtter.

För mig som är ovan att äta ute så blev detta en mycket positiv upplevelse och jag blev direkt sugen på att göra ett återbesök kvällen efter – men vi får väl hålla hyfsat hårt i plånboken 🙂

Sett ur ett Lagom perspektiv så blev det lite mycket mat – men ändå ganska Lagom. Mycket fett och inte alltför mycket protein.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.