För mycket men rätt mat ger viktuppgång. 

Efterskrivet inlägg – alltså nedskrivet i efterhand – daterat när det hände.

Efter en veckas semester på Gotland med excesser avseende maten så pekar vågen uppåt nu när jag kommit hem. Jag har inte överätit någon gång – men det har blivit en del mörk choklad till fikat – några glas vin till utemiddagarna – och framförallt 2-3 måltider per dygn istället för 1-2 måltider som är min vanliga mängd. Jag har ätit ”rätt” saker men i för stor mängd och direkt pekar vågen uppåt. Inte så mycket men en avstannande nedgång och svag uppgång ändå. Jag har igen bevisat att jag är mycket känslig för avsteg från Lagom LCHF – när jag äter för mycket så stabilseras (eller ökar) vikten direkt. Det behövs inte mycket – en extra måltid, någon chokladruta, 3 glas vin på en vecka så händer det.

Idag är det den 9 augusti och jag har kommit hem efter en vecka på Gotland i härlig sällskap. Veckan ut kommer det att vara fullt ös med en kulmen på torsdag då jag kommer att jobba fysiskt hårt från kl 0700 till kl 2400 – endast med korta raster och knappt tid att äta. Hela tiden kommer min hjärna att vara på maxeffekt – det kommer att gå åt många kalorier det dygnet. Det ska bli intressant att se hur jag fungerar under såna omständigheter – jag är ju allt annat än vältränad numera. Tur att det är fysiskt lågintensivt hela dagen – annars hade jag tagit slut för fort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.