Åter i vardagen – svårt att hitta lagom igen

Nu har hösten verkligen kommit igång igen. Efter en 9 veckors lång sommarledighet så är det full fart med jobb, skola, aktiviteter, höstrusta huset – jag det är fullt upp alltså. Mitt i detta så har jag efter en väldigt lagom vår haft en skön sommar – mycket ledigt och otroligt mycket kul. Matmässigt funkade det skapligt – jag dokumenterade vad jag åt när jag var hemma – men när jag var på resande fot så övade jag att äta lagom utan att räkna och väga. Såhär efteråt är det tydligt för mig att jag inte är mogen att släppa vågen.

Nu har det gått ytterligare en månad efter sommaren och jag har svårt att hitta tillbaka till Lagom LCHF – inte till LCHF – utan till lagom. Jag äter gärna för mycket – även om jag lyckats undvika överätning som jag ofta gjorde tidigare. Det har blivit något extra mål mat (LCHF) här, ett glas vin (rött) där, några chokladrutor (90 %) där. Jag mår bra men inte super – när jag äter så här så faller jag ur ketos och tappar den den superenergin vi vill ha.

Vikten som jag vill ha ner fem kg till och sen stabilt ligga där har gått åt fel håll ett tag nu. Det är svårt att i samband med resor och jobbluncher alltid hitta rätt och lagom. Nu senast har jag spenderat två dygn på Haga Slott utanför Enköping. LCHF var beställt och till min förvåning så var det inga problem alls med maten – tvärtom Haga Slott gjorde ett fantastiskt jobb med oss som hade önskemål om specialkost eller allergier. Jättegott – rätt saker i maten – ändringar inga problem – dessutom supergott.

Men, det var ju buffé – och det blir lätt inte lagom för mig.

Jag kan väl sammanfatta det med att jag var inte hungrig under dessa två dagar – och jag lyckades hålla mig från att överäta ordentligt – även om jag tog två tallrikar mat från lunchbuffén. Idag är jag på väg till Stockholm på ett jobbmöte – tåget gick 06.10 från Linköping så kaffetermosen är laddad. Långt möte i dag – lunch mitt på dagen som brukar bli fettfattig – sen middag ikväll vid 1930 på hemmaplan. Idag blir det Lagom LCHF igen – men utan vågen som fick stanna hemma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *