Tillbaka till Lagom LCHF efter sommaren.

God morgon – ett filosofiskt inlägg för att sortera mina tankar 🙂

Sommaren var lång och skön – men med för mycket mat – rätt saker men för mycket. Eller, nja inte helt rätt saker – jag har ätit choklad, nötter och lite ost då och då – några glas vin i rätt sällskap har jag också valt att dricka. Tyvärr gör detta att jag direkt ”trillar ur” Lagom LCHF då det bara funkar med maten. Direkt vill jag äta mer av det jag normalt inte äter – mer mat av det jag normalt äter. Dagen efter leder detta till ett sug – och att jag fortsätter äta utanför Lagom LCHF. Det är väl detta som är ett beroende – ätberoende. När det inte funkar så blir det svårt att stå emot. Att låta bli helt går bra – men att ta en liten bit extra gör att det spårar ur. När jag tänker på hur svårt en nikotinist/alkoholist har att bara ta en cig/hutt och sen sluta ska jag nog vara snäll mot mig själv – men det är väldigt irriterande att jag vet precis hur – men ändå inte kommer dit.

Nu är jag iaf på väg tillbaka till Lagom LCHF igen – på riktigt. Jag väger mig varje morgon – jag äter nästan Lagom LCHF – jag minimerar uteluncherna till förmån för min egen hälsa. Igår lördag var en dag då jag åt frukost (tacos) på förmiddagen. Mer än vad jag normalt äter med Lagom LCHF – men jag vill inte riskera bli hungrig och bli sugen på nåt innan nästa måltid. Till lunch blev det två grillade falukorvsskivor med majonnäs ute i skogen. Sen middag vid 6-tiden – ugnsstekt EKO-fläskytterfilé med bacon o en massa smör och blomkål. Totalt större mängd än jag normalt äter –  men helt rätt saker. Idag är min plan att äta ännu mer Lagom – gå tillbaka till rätt mängder och rätt saker.

Från i våras så vet jag att jag mår väldigt bra av att äta 1100-1400 kcal av Lagom LCHF-mat – när det funkar – så funkar det bara.

Ärlighet vara längst – även mellan mina olika jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *