Överätning Light 

Efter en helt vanlig men stressig arbetsdag med utelunch som verkade okej både med innehåll och mängd var det dags för middag hemma. Jag har två timmar på mig att komma hem – träffa familjen – äta middag – packa väskan för ett dygn i Stockholm med avresa kl 19. Fixar middag – tacorester – känner mig lagom hungrig – äter en normalportion men känner mig inte mätt och tar direkt en portion till. Blir då knökmätt – såklart. 

Nu sitter jag på mysiga Snälltåget mot Stockholm och funderar på vad som gick snett matmässigt idag? 

  • Jag har inte fastat längre än normalt.
  • Jag åt en utelunch som verkade bra – eller var det nåt socker gömt i nåt?
  • Jag var stressad när jag åt…

Ska jag behöva börja med en timer för att bestämma när jag får bestämma om jag ska ta en andra portion. Alltså, starta timer – ät portion 1 – vänta tills timer piper (15 min?) – bestäm om portion 2 är nödvändigt. Verkar omständigt – att det ska vara så svårt att ta det lugnt några minuter vid måltider. 

Denna gång är jag rätt säker på att det var stress som gjorde att det blev alldeles för mycket mat. Till skillnad mot tidigare finns det ingen belöning i att överäta idag – framsteg?

Nu ska jag vara snäll och försöka lära mig av detta snedsteg modell light.

Endast enkla portioner äts i stressade situationer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *