Dr Jason Fung funderar på kaloriernas betydelse

https://www.dietdoctor.com/eating-extra-fat-make-fat
https://www.dietdoctor.com/eating-extra-fat-make-fat

Just nu är jag i en fas där jag undersöker kaloriernas betydelse för viktförändring – samtidigt som jag äter LCHF med 80 E% fett. Det är en fråga som inte lätt besvaras. Nu har även Dr Jason Fung diskuterat frågan. Hans slutsats är – för oss överviktiga (nu eller tidigare) – att ”extra fett ska vi inte äta om vi vill gå ner i vikt”. Jag läser detta som att extra fett (extra kalorier) hindrar viktnedgång – precis som min åsikt är.

"However, if you are trying to lose weight, and have some problem with obesity/ insulin/ leptin resistance, then adding extra fat to your meals is NOT a good idea".

Det Jason Fung förklarar är att det är skillnad mellan oss individer och för många av oss överviktiga så gäller andra ”regler” än för tunnisarna – en mycket spännande ledtråd till att förstå hur hela jag fungerar. Det jag ännu inte fått helt klart för mig är att han i vissa inlägg säger att ”kalorierna inte alls spelar roll” (se t ex rubrikbilden) och även i det senaste inlägget samtidigt säger att vi överviktiga inte kan äta för mycket fett (energi = kalorier) – men att vi ändå inte ska bry oss om kalorierna?

Experimenten fortsätter… 🙂

Bilderna är stulna från www.dietdoctor.com (Kostdoktorn på engelska) där Dr Jason Fung är aktiv.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *