Lagom omstart

Hej på er!

Efter ett långt sommaruppehåll är jag nu tillbaka. Under sommaren har jag och min fru funderat ordentligt på hur vår mat påverkar oss som människor – inte bara vad vågen visar utan hur vi mår.

Genom att äta LCHF boostar jag hälsan ordentligt – det blir lättare att äta lagom mycket – och vikten håller sig närmare min önskade vikt.

MEN det senaste året har kilona smugit sig på igen. Jag har ätit lågkolhydratkost hela tiden – oftast LCHF med mycket fett – ibland för lite fett och för mycket protein – men alltid utan kolhydratbomber. I våras genomförde jag ett experiment med att äta mycket mer mat än jag behöver – högkaloriers LCHF – HC-LCHF. Resultat var att jag vägde exakt samma efter en månad med denna kost – drygt 3000 kcal per dygn och mycket fett. Jag vet oxo sedan tidigare att om jag äter mycket hög fettandel så tål jag fler kalorier – se The Big Fat Experiment – för mer info.

Nu kommer jag att återgå till att äta Lagom LCHF men troligtvis med något fler kalorier än våren 2016 då jag gick ner 17 kg på några månader. Jag vill hitta ett hållbart sätt att äta – lagom mycket och LCHF – hela tiden. Mitt ätberoende finns kvar i botten så det är lätt att trilla dit och överäta – men jag hoppas kunna hålla det i schack genom att äta mer mat helt enkelt.

Framtiden får utvisa hur detta funkar – inget experiment – men ändå prova mig fram till en hållbar lösning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *