Vi är visst många som har ett ”Ätberoende”

Efter helgens föredrag på LCHF-eventet i Säffle har jag fått ett otroligt gensvar – jag hade nog antagit att vi är rätt många som har problem med att äta ”Lagom” mycket mat – men jag visste inte att vi var så många.

Tack till alla som kommit och pratat efter föredraget..!!

Nu har vi frågan kring Ätberoende på bordet – nu fortsätter vi prata om elefanten och löser våra problem tillsammans. Det brukar ju heta att ”LCHF gör att du inte behöver mäta eller räkna” och ”Ät tills du är nöjd så blir allt bra” – detta stämmer inte för många av oss..! Jag har gått ner 57 kg med LCHF – sen gick jag upp 20 kg på samma mat – men för mycket.

Jag kan lätt äta 1 kg hårdost – efter middagen.

Jag behöver hålla koll på vilka mängder jag stoppar i mig för att det inte ska bli för mycket.

Jag mäter och väger allt om mig och min mat.

Jag vet nu att vi är många där det inte bara automatiskt funkar med LCHF.

MEN nu vet jag oxo att med ”Lagom LCHF” så har jag hittat en väg ur mitt ätberoende och tillbaka mot en normalvikt. De senaste 100 dagarna har jag gått ner 17 kg av de 20 kg jag gick upp. Nu funkar det igen – nu är det enkelt – Lagom LCHF gör att jag kan hantera mitt beroende och må bra.

 

 

3 kommentarer

 1. Jag erkände för mig själv för en 5,6 år sedan att jag var sockerberoende, att överäta mat har aldrig legat för mig. Tvärtom egentligen, för jag har ofta kunnat äta mindre för att kunna svulla på främst smågodis. Magproblem vid för mycket godisätande har gjort att jag ändå lyckats begränsa mig tillräckligt för att hålla mig under 90 kg för det mesta, men är man bara 160cm lång så är 90 rätt mycket. Sockerberoende är ju också ett slags ätberoende och vi kämpar alla mot samma demoner.
  Just nu så är jag i alla fall ”vit”?
  Vi tanter som satt längst fram under ditt föredrag tyckte i alla fall att det var superbra och intressant att höra om dina erfarenheter.

  1. Tackar – ni var en fantastisk publik – det var lätt att tända till.. 🙂

   Alla beroenden är nog släkt på något sätt och sen varierar drogen – socker eller mycket mat – vi behöver hitta sätt att hantera det hela och sen passa på att leva livet – och vara snälla mot oss själva under tiden..

 2. Jag kände nog igen mig lite grann vad gäller – överätning. Tack för påminnelsen!!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *