Fråga: Varje gång jag börjar äta lchf blir jag deprimerad…

Varje gång jag börjar äta lchf blir jag deprimerad o tycker ingenting är roligt längre. Blir väldigt yr o genomsvettig. Jag är en liten kvinna 1.48 o väger 67. Ska jag då bara fortsätta?

Svar:

Hej.

Jag är ingen expert på detta men kan utifrån mina egna erfarenheter säga följande. Om du byter från kolhydratsbaserad kost till en mer fettbaserad (som LCHF) så får de allra flesta omställningsbesvär precis som du beskriver. När jag råkat ut för detta försöker jag resonera med mig själv om att det är “giftet” som ska ut och att det är en dålig vana som ska brytas – kroppen stretar emot för den vill även fortsättningsvis ha det den är van vid. Detta brukar gå över efter från några dagar till ett par veckor.
Numera känner jag samma sak som du upplever när jag äter för mycket kolhydrater – kroppen är en finurlig men svårförståelig maskin.
Kostdoktorn har mycket fina guider på sin sida.
Lycka till i fortsättningen – ljuset finns definitivt på andra sidan – outömlig energi och en känsla av att vara stålmannen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.