Den dagliga (o)rutinen

Sedan innan sommaren – och över 9 veckors ledighet så har jag slarvat med den dagliga rutinen att väga mig varje morgon.

”Det är ju sommar – jag gör det imorgon.”

Fast det blev inte imorgon heller, eller dagen efter det. Nu – i morse insåg jag att det var nog ett par veckor sedan jag vägde mig senast. Och vet ni vad – vågen hade rört på sig – uppåt – mycket. Jag som äter lagom – eller gör jag det?

Dagen har gått i rannsakans tecken – och nä, jag har inte ätit lagom de senaste månaderna – fast jag har nog trott det – fast egentligen vetat att jag ätit för mycket. För mycket choklad (90%), vin, omtag på maten, och till och med ett äpple från trädet…

Verkar jag rörig – det stämmer – det är lite rörigt i mitt huvud just nu.

Igen – jag vet hur jag ska äta – Lagom LCHF.
Igen – jag äter för mycket – fast jag inte är hungrig.
Igen – jag går upp i vikt.

Nu när jag, igen, kommit på att jag måste mäta och väga för att inte lura mig själv. Inse att jag inte är mogen att fuska med matvågen eller excelarket där jag skriver upp vad jag äter. Jag klarar inte av att bara ta en chokladbit efter maten. Till skillnad mot tidigare så har jag inte överätit en massa – istället ätit en massa småsaker som tillsammans blir alldeles för mycket.

Ätberoendet visar sitt smarta ansikte igen – ett beroende (överäta) byts mot ett annat (småäta) för att mätta monstret.

Omtag – gör om gör rätt – Halt och helt om – åter till Lagom LCHF.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *