Utemat i Lausanne

Lausanne - Capitol of the Olympics

Bonjour!

Hela denna arbetsveckan har jag varit i Lausanne och naturligtvis fortsatt mitt experiment där. Skolfranskan kom väl till pass för att reda ut vad maten egentligen var för nåt 🙂 Lausanne är en stad som ligger i en backe med mitt hotell längst ner och allt annat högt ovanför – det blev väldigt många steg och de flesta i backar!

Inledde veckan med hotellfrukost – ägg och bacon (oeuf & lard) från hotellfrukosten. Eftersom frukosten kostade 35 CHF (300 kr) så blev det väldigt dyra ägg & bacon så resten av veckan köpte jag mat i affären och åt på rummet. Jag åt två gånger per dygn och det blev – rökt forell, rökt makrill, salami, mortadella, kokt & torkad skinka o en massa bubbelvatten.

Mängden mat blev ungefär dubbelt mot vad jag ätit hemma senaste tiden – men inget tillsatt fett – endast det som fanns i maten.

Genom att läsa innehållsförteckningar på franska, tyska och italienska tror jag mig veta att innehållet varit helt okej men en del tillsatser naturligtvis. Väldigt lite kolhydrater, nästan noll mejerier (lite i korvarna) & inget tillsatt fett. Detta till trots är min viktnedgång sedan tre veckor bruten och jag har stannat upp i vikt.

Resultatet: +0.5 kg på vågen och en svullen känsla i magentrakten.

Frågan är om det beror på mängden mat? Eller på att jag ätit mer chark än ”riktigt” kött? Backträningen? Eller alltihopa tillsammans?

Känslan kring maten har varit att jag varit ”lite sugen” på att äta både frukost och middag – till skillnad från tidigare när maten varit en ”icke-fråga”. Nu tillbaka till den rena mat jag ätit tidigare så får vi se vad som händer. 

Kan det verkligen vara så att jag är så känslig mot ”fel” mat även om den är ”rätt” avseende makronutrientfördelning?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *